ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ;

Τι έχει να πεί ο θεός σε έναν νέο άνθρωπο; Μια απορία που που πολλοί νέοι  έχουν. Απασχολεί την εκκλησία, αυτό που απσχολεί τον νέο; Η μήπως είναι ακόμα μια μορφή εγκώσμιας εξουσίας και εγκλωβισμού της ορμής του; Ας μας διαβάσουμε μερικές σκέψεις.  

Για την φιλία

Η φιλία περνάει πολύ μεγάλη κρίση και μετά δυσκολίας μπορούμε να πούμε ότι σήμερα υπάρχει αληθινή φιλία. «Φιλώ» σημαίνει «αγαπώ» και σήμερα δεν υπάρχει η αγάπη που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τη ζωή. περισσότερα (εξ.σύνδεσμος)

Για την επιτυχία

Θα έρθει μια στιγμή στη ζωή μας, θα τα φέρει έτσι ο Θεός, που θα αισθανθούμε απόλυτη ματαίωση από όλους και όλα. Θα είναι μια φοβερή ψυχική και σωματική περίοδος που στον καθένα ποικίλει σε ένταση και χρόνο, ωστόσο όμως συνήθως απαραίτητη.. περισσότερα (εξ σύνδεσμος)

Για την δουλειά και την καριέρα

Ο Στιβ Τζομπς πριν από λίγες μέρες υπέβαλε την παραίτησή του «κουρασμένος και αδύναμος» από την αρρώστιά του. Στις 12 Ιουνίου του 2005, ο Τζομπς είχε κάνει μια συγκλονιστική ομιλία κατά την τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. περισσότερα εξ σύνδεσμος

Για το κατηχητικό σχολείο

Πολλά από τα παιδιά που βίωσαν την αληθινή χαρά σε κάποιο κατηχητικό σχολείο της ενορίας τους, άλλαξαν με τον καιρό νοοτροπία και άρχισαν να βλέπουν τη ζωή κυριολεκτικά με άλλα ¨μάτια¨. Τα παιχνίδια τους π.χ. από βίαια και μοναχικά έγιναν πιο ομαδικά με περισσότερο ενδιαφέρον. περισσότερα

Για τα ταξίδια και τις εκδρομές

Βγαίνετε βόλτες, περιπάτους, πάτε στην θάλασσα, παίζεται και γελάτε. Υπάρχει μια σαφέστερη χαλαρότητα σε ολα. Και τούτο γιατί? Μα γιατί παύει ο νους να ειναι υπερδραστήριος. Ζούμε περισσότερο με το παιδί που  περισσότερα (εξ συνδέσμος).

Η εκκλησία στην ζωή σου

Η λύση είσαστε σεις. Η λύση βρίσκεται μέσα σας. Πρέπει όμως να ψάξετε βαθειά. Το «ένδον σκάπτειν» είναι μια διαιώνια αρχή. Το σκαπτικό εργαλείο της ψυχής είναι το καλό βιβλίο με τη βαθειά σκέψη και βαρύ προβληματισμό. Αυτά πρέπει να είναι για σάς το βαρύ πυροβολικό. Καλό είναι το διαδίκτυο. περισσότερα (εξ σύνδεσμος)

Για τις σπουδές και το μέλλον

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει προκαλέσει ανασφάλεια στους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο. Η Εκκλησία, ως πνευματικός και κοινωνικός φορέας, πώς παρεμβαίνει;                                                                                         περισσότερα (εξ σύνδεσμος)

Για την συμμετοχή στα κοινά

Σήμερα πού οἱ νέοι ἄνθρωποι ζητοῦν ἀπὸ ἐμᾶς ἀλήθεια καὶ αὐθεντικότητα κι ἐμεῖς τούς προτείνουμε νέα πρότυπα, ἀξίες καὶ ἰδανικά, εἶναι καιρός νά ἀντικρύσουμε ἐπιτέλους τὴν προοπτικὴ τῆς ἐλπίδας ποὺ δὲν διαψεύδεται στὸ πρόσωπο  περισσότερα (εξ σύνδεσμος)

Μνήμες εφηβείας

Εγώ την εποχή εκείνη άκουγα Ροκ μουσική και μάλιστα ότι πιο σκληρό υπήρχε. Σνόμπαρα καθετί διαφορετικό, από ντύσιμο, μουσική και κυρίως ιδεολογία. Καθότι όλη η παρέα μου, είχαμε μια ιδεολογική βάση, που ήταν έντονα αντιεξουσιαστική. Ντύσιμο, οργάνωση ζωής, άρνηση χρημάτων,  περισσότερα (εξ σύνδεσμος)

Copyright © 2023 Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας 

Αναζήτηση