ΕΠΙ Τῌ ΕΚΔΗΜΙᾼ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 εκοιμήθη εν Κυρίῳ ο πατήρ Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος χειροτονήθηκε διάκονος τον Ιανουάριο του 1982 και πρεσβύτερος τον Απρίλιο του ιδίου έτους. Διακονούσε από το έτος 1989 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, όπου ετελείτο καθημερινώς η Θεία Λειτουργία.

Διακόνησε με όλες του τις δυνάμεις το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως και υπήρξε πνευματικός καθοδηγητής χιλιάδων ψυχών. Εκήρυττε αόκνως το λόγο του Θεού στις κατηχητικές συνάξεις, στην ενορία του και σε ποικίλους άλλους χώρους. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, εμπνευστής των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας και υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Αγώνος, με συμμετοχή και στις ετήσιες Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας.

Ο μακαριστός πατήρ Κωνσταντίνος υπήρξε ένας ταπεινός λειτουργός του Υψίστου, με σπάνιο εκκλησιαστικό φρόνημα, οδοδείκτης σωτηρίας χιλιάδων ψυχών. Και όμως, ο ίδιος έλεγε ότι δεν έχει κανένα έργο.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ ημών.

 

 


 

(Διεύθ.: http://www.imglyfadas.gr/portal/gr/details.asp?cdPro={10B44B45-B31D-422E-AEE9-30773D00A98B})