Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ»

 

Τον Οκτώβριο του 2003, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Παύλου, ιδρύεται το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα υπό την επωνυμίαν «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ - Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι να συμβάλει στην πληρέστερη και αρτιότερη πνευματική, ποιμαντική, κατηχητική, πολιτιστική και κοινωνική διακονία της τοπικής Εκκλησίας στο πλαίσιο της Ορθόδοξης Πίστης, Παράδοσης και Διδασκαλίας, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης της σωματικής άσκησης των νέων, της καλλιέργειας σε αυτούς αθλητικών ιδεωδών και της προώθησης της πνευματικής προόδου των.

Μέσα για την επίτευξη του ως άνω σκοπού είναι:

α) η διοργάνωση διενοριακών πρωταθλημάτων αρρένων και θηλέων, στο πλαίσιο της προοπτικής γνωριμίας των νέων διαφόρων ενοριών της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως και καλλιέργειας πνεύματος πραγματικής ευγενούς άμιλλας μεταξύ αυτών,

β) η δημιουργία αθλητικών κέντρων και εγκαταστάσεων εν γένει για την άθληση και δημιουργική ψυχαγωγία των νέων, σε συνδυασμό με την κατήχηση και πνευματική καλλιέργειά των,

γ) οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο ήθελε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Διοργανώνονται Πρωταθλήματα Αρρένων και Θηλέων κἀθε εκκλησιαστική Κατηχητική χρονιά σε: α) Ποδόσφαιρο, β) Καλαθοσφαίριση, γ) Στίβο. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής να είναι κανείς εγγεγραμμένο μέλος σε κατηχητική Σύναξη της Μητροπόλεώς μας.

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας